Nová možnost zohlednění DPH v Pricing Foxu

Narazili jste na to, že váš e‑shopový systém posílá do feedu pouze ceny včetně, nebo bez DPH? Chtěli byste přeceňovat produkty, u kterých není uvedena cena s daní? Nahlédněte do článku o nové funkci počítání s DPH, ať už popsané problémy nemusíte řešit.

Nenápadné přepínátko na stránce Nastavení

Tlačítko pro nastavení, zda jsou ceny včetně daně nebo nikoliv, najdete nad polem pro vyplnění konverzního feedu z Heureky. Defaultně je zvolena první varianta Včetně DPH, protože aplikace přeceňuje na základě cen z Heureky, které jsou vždy s daní.

Nastavení zohlednění DPH na projektu v Pricing Foxu.

Nenechte se zmást názvem vstupního elementu. Ten nemá s vyplněnou hodnotou nic společného a vše záleží na tom, co si nastavíte ve svém e‑shopovém systému a feedu. V Mergadu si můžete překontrolovat, zda hodnoty vyplněné na vstupu jsou opravdu s a nebo bez daně.

Pokud máte ve feedu například ceny od dodavatele, jež většinou nemají připočtenou daň, klikněte na alternativu Bez DPH. V tomto případě je dalším krokem uvedení elementu, který ve feedu nese výši daně – ať už procentuálně nebo desetinným číslem. Jestliže byste jej nevyplnili, nebude Liška vědět, kolik procent má zohlednit a automaticky by se brala 0 % DPH. Proto je údaj povinný.

Přeceňování nabídek bez daňové sazby

Jak jsme již zmiňovali, když máte nabídky s DPH, nic se nemění. Je to tím, že výstupní cena se počítá na základě dat z Heureky. V opačné situaci je proces následující.

  • Pricing Fox najde referenční cenu na základě vyplněných pozic či konkurentů v pravidle.
  • Od nalezené nabídky odečte výšku DPH. Můžeme si vypsat příklad:

    Chci být o korunu levnější než konkurence na první pozici, která má cenu 300 Kč. Daň z přidané hodnoty tvoří 21 % z ceny. Tudíž aplikace vydělí 300 číslem 1,21. 
  • V následujících krocích bude zaokrouhlovat, omezovat a dopočítávat cenu 247,93.
  • Výsledná cena, jenž by se odeslala z aplikace, by v tomto příkladu byla 248,93 Kč.

Pamatujte na to, že Heureka vyžaduje ceny pouze s DPH. Pokud tedy pracujete s cenami bez DPH, musíte si je přepočítat v e‑shopovém systému či v Mergadu pomocí pravidla a až poté tyto hodnoty poslat do srovnávače zboží.

V následujících releasech se můžete těšit na rozšíření nastavení pravidel, například zohlednění ceny dopravy. Přečtěte si aktuální výpis nových funkcí na našem webu. Samozřejmě zde najdete i odkazy na související články.

Související články

Přihlaste se k odběru novinek

Neutečou vám ty nejzásadnější novinky z aplikace Pricing Fox a z e‑commerce branže.