Zohledněte ve svém pricingu cenu dopravy

Na základě vašich častých dotazů na podpoře tentokrát podrobně prozkoumáme funkci Zohledňování cen dopravy. Ta se ukrývá v pokročilém nastavení pricingových pravidel Pricing Foxu. Jak tato vychytávka funguje a co je její výhodou? Přečtěte si následující řádky. 

V jakých případech funkci využijete

Existuje více situací, kdy se vám bude připočítání cen za doručení zboží do vašeho pricingu hodit. Uvedeme si pár příkladů:

  • Všechny e‑shopy na produktové kartě prodávají za stejnou cenu a liší se jen v cenách dopravy. Potenciální zákazník si většinou částky sečte, aby zjistil, od jakého e‑shopu vychází produkt levněji. 
  • Nabízíte levné zboží, u kterého cena dopravy tvoří velkou část celkové sumy
  • Vaši konkurenti záměrně kouzlí s čísly tak, že nastavují nízkou cenu produktu a zvyšují o tento rozdíl cenu dopravy. Dostávají se díky tomuto manévru na vyšší příčky na produktové kartě. Může se pak stát, že sice váš produkt vyjde celkově zákazníka levněji, ale v řazení automaticky zůstanete pozadu a zákazník si vás nevšimne.
Checkbox Zohledňovat cenu dopravy v Pokročilém nastavení.

Nejen z těchto důvodů je výhodné počítat s celkovou hodnotou, kterou zákazník zaplatí. Zajímá vás, jak vychytávka přesně funguje? Na to se zaměříme v další části.

Jak pricing probíhá

V pokročilém nastavení najdete nenápadný checkbox. Pokud jej zaškrtnete, od referenční ceny se odečte vaše cena dopravy a přičte cena dopravy konkurenta. Až poté se provede pricing podle dalších kritérií.

Výpočet výstupní ceny produktu se zohledněním cen dopravy.

K tomuto nastavení doporučujeme využít manuální limity, díky kterým si pohlídáte, aby cena nevystřelila příliš vysoko. Budou sloužit jako zabezpečení pro případ, že by vaše cena doručení byla vyšší než celková částka za konkurenční produkt.

V API, odkud Pricing Fox stahuje data, v současné době chybí informace o nacenění osobních odběrů v Zásilkovnách a Balíkovnách. Proto mohou být v některých případech liščí výpočty nepřesné. 

Výčet možností dopravy e-shopu na Heurece.

Pokud chcete poznat do detailu další funkce Pricing Foxu, můžete využít naše bezplatné školení. Domča s vámi projde celou appku a zodpoví všechny vaše dotazy. Nebo nám napište a my pro vás na toto téma zpracujeme článek.

Související články

Přihlaste se k odběru novinek

Neutečou vám ty nejzásadnější novinky z aplikace Pricing Fox a z e‑commerce branže.